Plutarco Experimento Transforms a Small Madrid Apartment into an Office for a Graphic Designer.

Small Madrid Apartment Transformed into an Office by Plutarco Experimento | Yellowtrace

Small Madrid Apartment Transformed into an Office by Plutarco Experimento | Yellowtrace

Small Madrid Apartment Transformed into an Office by Plutarco Experimento | Yellowtrace

 

Oh boy, do we love the work of Madrid-based practice Plutarco around here or what? Founded by Ana Arana and Enrique Ventosa in 2015, the young designers undertake projects in architecture and interiors, branding and identities, installations, exhibitions and products. Their commitment to colour and material experimentation is second to none, and the pair has a knack for elevating the ordinary into something quite special, often on a pretty lean budget.

Their most recent project is a boutique office in Madrid housed in a former apartment, which features the duo’s signature approach to bizarre colour and material combinations that sing.

“When the owner of this small office came to see us, he wanted to make a change in his life,” explain Ana and Enrique. “He had just separated from his partner of the graphic design studio they owned and wanted a fresh new look. He was used to white walls and really austere decoration, so he asked us to give some colour and light to a very narrow and deep space he had bought for himself.”

 

See more projects by Plutarco on Yellowtrace.

 

Small Madrid Apartment Transformed into an Office by Plutarco Experimento | Yellowtrace

Small Madrid Apartment Transformed into an Office by Plutarco Experimento | Yellowtrace

Small Madrid Apartment Transformed into an Office by Plutarco Experimento | Yellowtrace

 

Due to the long “tube-like” proportion of the site, Plutarco employed permeable and moveable partitions so the light could penetrate all the way to the back of the space. The main decision was to design a very transparent entrance with a hallway that separates the home from the street. Meanwhile, the glass brick wall at the end of the office hides the bathroom and storage room while allowing luminosity to access the back room.

The brick wall is visually divided into four sections, with a supporting structure painted in green forming a cross. “The cross is our wink to Luis Barragan’s architecture, and glass bricks to Maison de Verre”, explain the designers.Click To Read Entire Post

The post Plutarco Experimento Transforms a Small Madrid Apartment into an Office for a Graphic Designer. appeared first on Yellowtrace.